В тази връзка кметът д-р Цветан Ценков и Златко

...
        В тази връзка кметът д-р Цветан Ценков и Златко
Коментари Харесай

Предстои въвеждането на мерки за енергийна ефективност в сградата на Община Видин

        В тази връзка кметът доктор Цветан Ценков и Златко Марков, акредитиран представител на компанията реализатор „ Алди комерс Груп “ ЕООД, подписаха през днешния ден контракт с предмет „ Изпълнение на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) за въвеждане на ограничения за ЕЕ в административната постройка на Община Видин “.

На събитието участваха Светослав Скорчев, заместник-кмет по устройство на територията и развиване на инфраструктурата и началник на плана и арх. Георги Чобански от компанията реализатор.

Стойността на контракта е 2 431 000 лева без Данък добавена стойност. Дейностите ще се извършат в границите на план „ Подобряване на енергийната успеваемост в общински административни здания “, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.

Видинският кмет изрази задоволството си, че без значение от инфлацията и тежката международна рецесия, Общината съумява да подпише сегашния контракт. С реализирането на плана ще се реализира възобновяване на административната постройка на Общината и възстановяване на изискванията на работа. Освен това осъществяването на плануваните действия ще обезпечи постигане на най-малко клас „ С ” енергопотребление за сградата; понижаване на разноските за енергия; понижаване на излъчванията на парникови газове в град Видин, генерирани от потреблението на електрическа енергия за отопление и охлаждане; обезпечаване на по-добро качество на въздуха, както и възстановяване на експлоатационните характерности и удължение на виталния цикъл на постройката на общинската администрация.

„ Със лични средства Общината ще се опита да оправи и интериора на постройката, тъй че тя да стане пригодна към условията на 21 век. Учуден съм, че в плана не са заложени слънчеви колектори за произвеждане на ток, липсват някои новости, които са настоящи и със „ зелената договорка “ от ден на ден общини ще се възползват от това, само че може би на един втори етап….Коментирахме с компанията, спечелила поръчката, да отидем на диалог в Министерството на районното развиване, от позиция на цените да приказваме за актуализация и от позиция на това, което е по-иновативно и съвременно, да го заложим при осъществяването. Защото занапред ще се прави проектирането, имаме малко време да заложим всичко, което сме решили и към този момент да търсим финансиране освен от Министерството, а и от лични средства. Така че се надявам Община Видин да стане още по-приветлива и това е продължението на напъните на мен като кмет и на колектива на Общината да променим работната среда “ – съобщи доктор Ценков.

Мерките за енергийна успеваемост включват изолираност на външните стени посредством топлоизолация отвътре с минерална вата; замяна на дограмата – прозорци и врати; замяна на отоплителната инсталация; промяна на осветителните тела с енергоспестяващи и други Ще бъдат изпълнени още и редица строителни-монтажни работи – главен ремонт на покривите и на козирките; ремонт на компрометирани сектори от облицовката и мазилките; замяна на всички порти и остъклявания в интериора, които са в неприятно състояние; поправки на санитарните помещения; замяна на амортизираните отвесни и хоризонтални клонове на водопроводната мрежа; шлайфане, пренареждане, циклене или замяна на подовата настилка в пространствата, в които това се постанова и други

Срокът за осъществяване на плануваните действия е 330 дни след връчването на възлагателното писмо и включва 30 дни за планиране и 300 дни за осъществяване на строително-монтажните работи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР